CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

OLUMLU YAPILANMAK

OLUMLU YAPILANMAK ICIN…

Pozitif Dusuncenizi Sozlerinize de Yansitin

Konusulan soz sessizce beslenen her dusunceden daha gucludur. Ancak konusurken icerigin ve kullandiginiz sozcuklerin mumkun oldugunca pozitif olmasina ve pozitif dusuncenizin boylece konusma tarziniza da yansimasina ve guclenmesine ozellikle dikkat etmelisiniz. Bu nedenle korku, nefret, yoksulluk, hastalik, anlamsizlik vs. gibi sozcukleri kullanmaktan kacinmalisiniz. Bu tip negatif sozcukler hayat gucunuzu ve hayat sartlarinizi olumsuz etkileyen enerjiler olusturmaktadirlar.

Pozitif olmak yolunda basarili olabilmek icin her negatif dusunceyi sabirla pozitif bir dusunceyle degistirmeniz ve gelecekte benzer hatalar yapmamak icin her hatali davranisi zihninizde duzeltmeniz yararli olacaktir. Ayni sekilde noksanlik ifade eden veya olumsuz olan her sozcugu guven ve basari ifade eden sozcuklerle degistirmelisiniz.

Cevreniz Pozitif Dusunen Insanlardan Olussun
Arkadasini soyle bana, kim oldugunu soyleyeyim sana! Her gun iliskide bulundugunuz insanlar davranislarinizi ve hayat seklinizi buyuk olcude etkilemektedir. Oldukca pozitif veya buna karsit olarak tamamen negatif dusunen bir insanla birlikteyken ne kadar farkli davrandiginizi ve birlikte oldugunuz kisiye gore icinizde gerceklesen degisIklikleri gozlemleyin bir kez.

Depresyonda olan bir insanin surekli olarak kendisiyle ayni durumda olan kisilerle temas halinde bulunmasi ona pek yardimci olmayacaktir, cunku boyle bir durumda engelleyici negatif enerji cogalmaktadir. Buna karsin umutsuz bir insanin pozitif dusunen insanlarla ve zamanlarini kendi gelisimleri icin harcayan ve dinamik bir sekilde kendi kaderlerine kendileri yon veren insanlarla ayni ortamda bulunmasi onun acisindan yararlidir. Urkek bir insan, mumkun oldugunca nadir olarak urkek insanlarla bir araya gelmelidir, cunku bu ortam onu urkekligini gidermek icin tesvik etmemektedir.

Zihninizden butun tanidiklarinizi gecirin bir kez ve kendinize bu tanidiklarin hangilerinin sizin ilerlemenize yardimci oldugunu ve hangilerinin enerjinizi bloke ettigini sorun. Hangi birliktelik sizi yureklendiriyor ve hangileri sizi yipratip tuketiyor? Gelisiminiz acisindan zararli olan arkadasliklari bitirme cesaretini bulun kendinizde ve yeteneklerinizin en iyi sekilde gelisebilecegi bir cevre edinmeye ozen gosterin.
Bir kisinin karakteri toplumsal iliskilerinde ortaya cikar, ancak arkadaslarini nitelikleri de onun kisiligini etkilemektedir. Bu nedenle mumkun oldugunca iyimser bir zihinsel ve duygusal tutum icerisinde olan insanlarla bir arada bulunun!

Hayir Demek de Ogrenilmelidir
Hayatinda bir yere ulasmak isteyen kisi kendi konumunu belirgin bir sekilde ifade etmesini ogrenmelidir. Hayir demeye gucu yetmeyen kisi kolayca baskalari tarafindan somurulme veya kendi ictepilerinin kurbani olma tehlikesiyle karsi karsiya gelebilir.
Hayir demek ayni zamanda kendi kisiligine veya kimligine evet demek anlamina gelmektedir. Belirgin ve gerekceli bir hayir, belli bir anlamda daha yuksek bir degerde eveti de icermektedir.

Ne istediginizi bir kere saptadiktan sonra cabalarinizi tam bir guvence altina alma ve sasmaz bir sekilde hedefine yonelme cesaretini ve gucunu kendinizde bulmalisiniz. Bu yolda kaybetme riskini de tasiyan kesin kararlar almak zorundasiniz. Cunku "zarardan korkan kâr edemez!"
Fakat cesarete dayaniklilik ve sabir da katilmalidir. Eger hedefinizden sasmaz ve sabirla bu yonde cabalarken hayalperestlige kapilmazsaniz pozitif ilgili meyveleri tasiyacaktir. Bugune kadar sabirli ve dayanikli olamadiysaniz mantal calisma yardimiyla bu ozellikleri kazanabilirsiniz.

Yapici dusunur ve cesaretle hedeften gozunuzu ayirmadan harekete gecerseniz istediginiz her seye erisebilirsiniz. Ancak bir kereye mahsus cesaret gostermek yeterli degildir, cunku bir problem cozulur cozulmez yeni bir problem ortaya cikmaktadir. Pozitif olmak demek hayatinizda en iyisini yapmaniz demektir ve bu da dayanikliligi sart kosmaktadir. Gercek pozitif dusunce hicbir seyden sarsilmaz. Iyi niyet yeterli degildir, ancak sabirli olursaniz dusunceniz, zihinsel etkilerini odullendirilecektir. Bu caba icerisinde onemli kararlar vermek zorundasiniz ve bu baglamda sizi hedefe ulastiracak gucleri ortaya cikarabilmek icin bazi davranis sekillerini ve olasiliklarini reddetmeniz de onemlidir.

Yilmaz KARAHAN


Kaynak:

Mantal Calisma Uygulamalari; Kurt Tepperwein; RM Yay.; Kasim 1995
MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...