CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

Cin'in "tek dunya, tek ruya" si ve bizim yuksek Turkiye idealimiz

Cin'in "tek dunya, tek ruya" si sadece olimpiyat oyunlarini gerceklestiriyor olmalari mi acaba? Sanmiyoruz.

( "Sari istila" dan bahsedildigini duymussunuzdur. Siyah, Kizil ve Beyaz'larin dunyada hukum surmesinin bitiminde SARI derili IRK in, tum dunyada hukmunu surme donemi. )

Cin'in, gorunenin ardinda gorunmeyen - sakli - "tek dunya, tek ruya" si ile ilgilenmek zorundayiz yuksek Turkiye idealine sahip olanlar olarak.

Zira, Mustafa Kemal Ataturk'un manevi mirasi, onun yuksek Turkiye idealidir. Bu mirastan oturu, gelecegin yuksek medeniyet ufkunda bir gunes gibi dogmakla vazifeli bir ulkeyiz.
Yani, gercek anlamda "tek dunya, tek ruya" si olan yani cihanda sulhu / birlesik insanlik realitesini gerceklestirecek olan biziz.

Yurtta (tabii cihanda da) sulh icin yapilmasi lazim gelenlerin basinda, isbirlikciligi degil isbirligi vardir. Yurdumuz sathinda ise, her alanda isbirligini zaman kaybetmeden saglamakla mukellefiz.

Olimpiyat oyunlarinin basketbol'daki gucluleri (ispanya, yunanistan, ABD) nin oyunlari bu konuda cok sey anlatmis olmalidir Kemalistlere, Ulusalcilara, antiemperyalistlere.
Zira, bireysel oynayan kaybetmektedir. Ornegin almanyanin yenilme nedeni budur. Ne SAVUNMAda ne de HUCUMda basari gosteremediler. Oysa, yunanistan tam tersi idi ve rakibine yetismesi gereken kendiymis gibi maci surdurdu. yani hic gevsemedi, lackalasmadi, kisacasi rakibini asla hafife almadi... Zaten ilkeleri bu.

Demek istedigimiz odur ki, bireysellik ile degil, tum takim arkadaslarinin ayni oneme sahip olmasiyla oyun kazanilir. Bu bilinen birseydir, ancak, olimpiyat gibi etkinliklerde karsilasmalar nasil milletler arasinda (yada bir ulkenin kulupleri arasinda) yapiliyorsa, ekonomi, siyaset, egitim, vd'de de milletler arasinda oynanmaktadir, hatta din dahi.

Salt basket macini seyretmekle dahi (ulusta yada uluslararasinda)dusunme, hissetme teknikleri alanı basta olmak uzere her alanda teknik ilerleme adina cok sey ogrenilebilir ve gelistirilebilir.

Oyledir ki, gerilememiz ve ekip olmanin onemini yitirmemiz icin olsa gerek, sporu yasamin bir parcasi olarak goren bir millet olmamiza ket vurulacak her sey uygulanmistir ve uygulanmaktadir ic ve dis dusmanlar marifetiyle . hersey cok acik: Ulkemiz komik sayilacak bir sayi ile olimp. katiliyor. Ve tek tuk basarilar elde ediyor. Oysa rusya, abd gibi ulkeler, adeta sporcu cikartmasi yapiyor, sonra da insanimizca basarilarina imreniliyor.

Ozetle, Kemalistler, ulusalcilar anti emperyalistler en azindan ornegin, bir ABD yunanistan ispanya milli basketbol takimi oyunlarini izlemeli ve gerekli ilkeleri ivedilikle cikarmalidir Ulusta ve uluslar arasinda uygulamak uzere. Zira medeniyet gunesi olmak, bireyselligin on plana alinmasiyla degil, ekip ruhuyla gerceklecek olandir. Zira Yuksek Turkiye idealine iletmenin, cok acili, ic ice ve girift alan faaliyetlerini icerdigi kuskusuzdur.

O nedenle, Kemalistler, ulusalcilar antiemperyalistler her alanda (ekonomi, siyaset, askeri, egitim, din, vd alanlarinda) kondisyonlu, cigeri yeten ve konsantrasyonu tam sporcular olmakla mukelleftir.
MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...