CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

Vizyon; Kapinin anahtarlari; Zaman-mekan paradokslari


Yuksek Turkiye ulkusu olan Degerli Arkadaslarim,

Alttaki yaziyi lutfen etraflica ve derin dusunerek okuyunuz. Zira basari yada basarisizliklarimizdaki, ruhsal yasayi anlatmaktadir:


Gelecege ait programi olmak:


Zaman-mekan paradokslarini cok iyi anlamak gerekir. Ama maalesef, bizlerin, zihin yapisi oldukca daginik ve beyinlerimiz pek cok konuda tersine calisiyor. Burada bir yasa var; eger insan kendini konsantre edebilirse imkanlari yaratir, ama bizler beyne (dusunce beyinde uretilmez, ruhta uretilir) bedene bagli varliklar olarak bir turlu gercek konsantrasyonu basaramamaktayiz. Zihniyetimiz hep kisir cekismelerle, ruhsuz dunya isleri ve vesevese ile
doludur. (bkz. siyasamiz).

Bilindigi uzere biz sadece bedensel yasamla sinirli degiliz. Bu yasamla birlikte, ruhen, pekcok seyleri de beraber yasiyoruz. Bagli (yani bedene, dunyaya bagli) ve serbest (ruhsal) suurumuzla saniye ve saniye bircok islerin icindeyiz. Basarili oldugumuz butun islerde ruhsal
konsantrasyon vardir.
Yani bir iste basari elde etmissek, az da olsa, belli oranda kendimizi ruhen konsantre etmisiz demektir.

Gereken yogunlukta bir konsantrasyon gucu elde edebilirsek, Ataturkten manevi mirasimiz olan gerekli devrimi gerceklestirebiliriz. Ve karsi devrimi yaratan bizdeki-milletteki nedenlerin tespiti icin zamanda dort bes alti deterministik hayat geriye gidebiliriz. Bunu gerceklestiren insanlarin basinda yuce varligimiz Ataturk vardir. 

Zira su evrensel yasayi, gorkemli idrakiyle bilmektedir ki sartlar ve olaylar, var olus nedenleri degistigi takdirde degisime tabidirler. Gerileten, kayip ettiren sartlar ve olaylarin var olma nedenlerini degistirmeden, sartlari ve olaylari degistiremeyiz.

Atamizin manevi mirascilari olan sizler de tekamul gucunuzun yettigi oranda, o imkani buyutup kucultebilirsiniz. Yani zaman ve mekani tekamulunuz oraninda degistirebilirsiniz.

Zaman ve mekan rolatiftir, degiskendir. Zaman hem uzar, hem kisalir; mekan hem buyur, hem kuculur. Biz farkina bile varamayiz.

Zaman-mekan rolativitesi, Dogallik ilkesi ve imkanlar konusunda kati hukumler verirsek hedefimize yetisemeyiz. Cunku paradokslarla tekamule hizmet diye bir yasa vardir ve bu yasa bizler tarafindan iyice ogrenilip anlasilmadikca KENDIMIZI GECME vazifesini yerine getirmemiz cok zor olur.

Evrende Hak Esitlemesi vardir. Pozitifle negatif birbirini esitler.

Tekrar hatirlatalim ki tarih boyunca Goksel Mudahaleler, Ataturk gibi seckin ruhlarin ortaya cikisi seklinde olmustur.

Ataturk timsali yucelerin gosterdigi kapidan gecmek rahat, ama bu kapinin anahtarini elde etmek icin ruhsal yonde bilgisine kavusmak sarttir.

Ruhsal yonde bilgisi olmayanin vizyonu da yoktur. Ataturk gibi vizyon sahibi olmamiz ile ancak Atamizin miraslarina sahip olabiliriz ve bunu gelistirerek medeniyet ufkunda parildatabiliriz.

Oysa aksi durum ortadadir: Ataturk'un mirasini sahip cikanlarin degil Ataturk'un mirasini yiyenlerin yonetimi altinda olmamiz buyuk gostergedir. 

Ataturk'un mirasinin yenilip tuketimesine seyirci kalmamak icin ne gerekiyorsa onu derhal ogrenip uygulamaya koymamiz sarttir. Bunun icin gereken imkanlardan en onemlisi olan zaman ve mekanin rolatifligi, vizyonumuzu - dusuncelerimizi gerceklestimede bize en buyuk yar ve yardimcidir. Gerceklestirilecek olana konsantrasyon sarttir.

MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...