CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

Bir de Burdan Bak ve Dusun !. / Enkarnasyon Bilgisi İle Kisa Bir Analiz ve Hirant Dink Sembolu

Bu yazi, bu blogun baglanti grubu olan http://groups.yahoo.com/group/YuksekTurkiyeIdeali/  inde Hirant Dink'in karisinin "duygusal bir hak arayis" konusmasi uzerine gonderilmisti. 
Gundemde baska seyler olsa bile, mesele, ilk gunku tazeligini korudugu icin, alttaki yazi tekrar dikkatlerinize sunulmustur. Ermeniler'in ve diger etnik topluluklarin ve onlari haksiz yere destekleyenlerin, siddetini ve dozunu artirarak insanlik dusmanligi yapmaya devam ettikleri malumunuzdur.


Bir de burdan bak ve dusun !.


Ataturk'un Turkiye Cumhuriyetini secerek Turkiye'ye dogmus Turkler oz eletistirlerini yapiyorlar.

Acaba Ataturk'un Turkiye Cumhuriyeti'ni secerek Turkiye'ye dogmus olan Ermeniler- Hirant Dink'ler, Yahudiler ve digerleri, Turkiye Cumhuriyeti'ne karsi olan sorumluluklarini yerine getiriyorlar mi ? Turkiye Cumhuriyetinin vatandasi olarak, Turkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasi icin ne yapmislar ve halen ne yapiyorlar? Hele simdi tam zamani,  Yurtta sulh cihanda sulh icin ne yapiyorlar? hangi elle tutulur gozle gorulur somut cabalarin icindeler? Lafla peynir gemisi yurumez. Ne gibi icraatlari var bir de onlara bakin. Biliyoruz, "kor olur badem gozlu olur". Boyle demek ikiyuzluluktur.Neyse onu soylemek lazim. Ne Hirant'a ne diger Ermenileriler'e ne de diger "yurttaslari" hak etmedigi mevkiye koymak, en buyuk haksizliktir, zulumdur. Yanlis anlamayin, Adalatten kil kadar sasmaz yasalariyla evrenleri cekip ceviren Guc, hic bir varligin onune hak etmedigini komaz, hak etmedigini yasatmaz.

Turkiye Cumhuriyeti'nin Kurulus Ilkeleri icinde yasamayi hak edip dogdu Hirantlar da. Gene yanlis anlamayin, Hirant Dink sadece bir semboldur. Karisi da.  Bu semboller, PKK ile olan mucadelenin neresindeler? Hirant Dink'in karisi elindeki metinden okudu ve "birilerini" karanlik guc olmakla sucladi. Mealen, "Bebekler temiz dogar ama onlari kocami, kardeslerimizi oldurecek sekilde yetistiren karanlik gucu sorgulamak gerekir." dedi. Bak sen. Karanlik guc yuvarlak bir laf. Bunu, "ayrim yapmadim" demek icin kullandi.  Halbuki kullanma sebebi belli. Ilk egitim ve ogretim, suurlati yazilimi nerde baslar? Ana kucaginda baba ocaginda. Sorumlulugu, Turk ana kucagi baba ocagina ve Turkler'e yikti gitti. Metindeki bakis, "Medeniyet, dunya insanligi birdir." gercegi ile hic alaka kurmamis. Sanki Turkler'le ayni gok catinin altinda , ayni topraklarin her yerinde yasamiyorlar. Oyleyse, biz de onlarin anlayabildikleri dille konusalim: Kendilerinin "Asala teror orgutu"  Turk elcileri oldururken, elciliklerimiz kan golu icinde birakilirken, Hirant'in karisinin demecinin aynisini neden yoktu?

Fransizlar "o yasa" yi cikarma karari alirlarken, Turkiye Cumhuriyeti Yurttasi olarak, bir iki ciliz laf disinda hangi guclu, etkili faaliyette bulundular? ve Hirantin karisinin demecinin aynisini neden yoktu? Bu, çifte standarttır.

Kendilerini, Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı olarak da sorumlu hissetmiyorlar; "Yurtta sulh, cihanda sulh" için Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarıyla  işbirliği yapmak için elle tutulur gözle görülür herhangi bir samimi çabalarını gösterin, gösteremezsiniz çünkü yok.

Kendilerine Turk demeyen yurttaslar, Turkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak bu Yurdun tum nimetlerinden fazlasiyla yararlaniyor. Durum boyle iken, Ermeni ve kendine Turk demeyen diger yurttaslardan Turkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasi icin canini disine takmis, bedenini siper etmis mucadele veren bir tane de olsa bir isim gosterin? Gosteremeyeceginizi sizlerde biliyorsunuz.  

Turkiye Cumhuriyeti'nde ilelebet payidarligi  icin ne yaptiklarina bakiyorum. Sulh icin laf etmis bir iki isim verilmeye kalkilsa bile, bunlar, Ugur Mumcular gibi Turkiye Cumhuriyeti'nin ilelelebet payidar kalmasina ve Yurtta sulh, Cihanda sulha kendini vakfetmis midirler ?!  Azicik da olsa icten, gercek anlamda cabalarini gormedik bu yolda. Ornek vereyim, PKK teroruyle olan mucadelede ne yarim agiz lafla ne de  "gosteris icin olsun" diye bile olsa hic ortalikta yoklar.

Ermeni yurttaslar ve kendilerine Turk demiyen diger yurttaslar, ve uluscu olmayan yurttaslar, kendilerinin de  haklarini PKK terorune karsi savunurken sehit olmus Mehmetciklerin cenazelerinde nedense ortalikta yoklar. Benim mi gozumden kacti bilmek isterim. Yanlis anlasilmasin, 'ben Turkum' demeyen, Ataturk'un milliyetcilik anlayisina ulasamayan yurttaslari suclamiyorum.  Turk olarak, siyasi bilincsizligimizin; merhametimizin, bilincsiz sevecenligimizin; adam sendeciligimizin, baskalarina inanmak icin inanmamizin bize asilsiz suclama olarak, kursun olarak donmekte oldugunun  gorulmesini istiyorum.

Size anlatmak istedigim herseyi ifade eden alttaki forward yaziyi tekrar okuyun lutfen.

"Varliklar enkarne olurken onlari kendine ceken sey, beseri planda mevcut olan enerji alanlari yani bilgi alanlaridir.

Yani, beseri plandaki hangi alanin icersinde kendilerini gelistirebileceklerini veya hangi alanin gelisimine katkida bulunabileceklerini daha onceden kararlastirmakta ve ona gore dogus planini yapmaktadir varliklar.  Ve tabiidir ki icersine enkarne olacagi alanin muphemligini de yuklenme soz konusudur boylece.

Durum boyle olunca, o alanda acilan ilerleme imkaninin sorumluluklari ile tanisip, o sorumluluklari tasima faaliyetleri icersine girebildigi olcude varlik, ilerlemeler kaydedebilir.

Kisacasi sorumluluklar, ilerleme taslaridir !.

Ataturk’un Kurdugu Turkiye Cumhuriyetini secerek enkarne olmus varliklar olarak her birimiz, Alanimizin bize actigi ilerleme, ilerletme imkanlarinin sorumluluklarinin idrakinde - suurunda miyiz? ne kadarinin suurundayiz?

Ozetle demek istedigim o ki, bu enkarnasyonumuzun hakkini verebiliyor muyuz? "

--

Sinirlarinin baska insanlarin sinirlari icersinde yok olup gitmesine asla izin verme!

Nurgul Erdat
.
MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...