CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

OKUYUN ARAŞTIRIN DOĞRULARI ÖĞRENİN!

 OKUYUN ARAŞTIRIN DOĞRULARI ÖĞRENİN!

Fatih İstanbul’u fethettikten sonra kumandanlarının, vezirlerinin, azınlık temsilcilerinin ve onların din adamlarının önünde şöyle der:

“İstanbul’u almakla Hektor’un öcünü almış olduk!”

O sırada Fatih’in huzurunda bulunan Kardinal İsidore, Papa 2.Pius’a gönderdiği mektupta bu olayı şöyle yazar:

“Truvalıların Prensi Fatih Sultan Mehmet, 'Hektor’un öcünü aldık' dedi.”

Fatih, tarihi çok iyi araştırdığı için Truvalıların kökeninin Truva Kralı TURKOS’a dayandığını, Truvalıların Türk olduklarını biliyordu.

Truvalı Hektor’un, Akha Ordusunun Komutanı Agamemnon tarafından öldürüldüğünü de biliyordu, çünkü Homeros’un "İlyada” adlı destanını okumuştu.

Fatih Sultan Mehmet altı dil bilen, tarihe, sanata meraklı, fenni bilimleri inceleyen mükemmel bir zekaya sahipti.

Doğu-Batı arasındaki en kanlı savaşlardan biri de 19 Şubat 1915’te Çanakkale’de başladı. İngilizler en güçlü donanmalarıyla savaştılar ve yenildiler.

Birinci dünya savaşından sonra Osmanlı ile İtilaf Devletleri arasında, ateşkes sağlayacak ve Sevr’in temelini oluşturacak “Mondros Antlaşması” 30 Ekim 1918’de Sultan Vahdettin’in emri ile imzalandı.

Nerede imzalandı dersiniz?

Hektor’u yenen Akha Komutanı Agamemnon’un adının verildiği, İngiliz zırhlısı “AGAMEMNON’da”

Mustafa Kemal bizzat yönettiği 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Zaferinin hemen ardından kurmaylarından harita üzerinde son bilgileri aldıktan sonra aynen şöyle dedi:

“İşte şimdi Hektor’un öcünü aldık!"

Emperyalist devletlerin ordularını yenen Mustafa Kemal ikinci kez Truvalı Hektor’un öcünü almıştı.

Biri çağ kapatıp yeni bir çağ açan, diğeri dünyanın tüm emperyalist devletlerinin ordularını yenip 'Son Türk Devleti'ni kuran iki büyük komutan ve devlet adamı.

Resimde görülen bu çizim, Büyük Taarruz’dan sonra yapılıp basılmıştır. Burada Fatih Sultan Mehmet, Alparslan ve Mimar Sinan, Mustafa Kemal, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak’ı karşılıyor. Fatih Sultan Mehmet, Atatürk’ü elini sıkarak kucaklıyor.

Fatih'in ve Atatürk’ün ayaklarının altında yırtılmış Sevr antlaşması bulunuyor. Büyük Taarruz’la Sevr Anlaşması yırtılmış ve Anadolu yeniden Türk yurdu yapılmıştır.

Fatih Sultan Mehmet’in hemen arkasında ise, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan duruyor. Onun yanındaki de Mimar Sinan'dır. Arka planda, Mimar Sinan’ın inşa ettiği Edirne’deki Selimiye Camii bulunmaktadır.

Sevr Anlaşması’na göre Edir2.Pius’ane dahil tüm Trakya Yunanistan’a veriliyordu. Büyük Taarruz ile Sevr ortadan kaldırılıp Lozan imzalanınca, Trakya ile birlikte Edirne ve Selimiye Camii de kurtulmuş oldu. Bu nedenle çizimin altında Atatürk için,

“Astın bugün al sancağı Sultan Selim’e,

Yad eyleyecek hürmetle namını Edirne." yazmaktadır.

Kaynak: 1881MKA@

1283MKemal1881





Hiç yorum yok:

MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...