CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

SORUNLARIMIZA ULUSAL ÇÖZÜMLER ÜRETELİM -28-


SORUNLARIMIZA ULUSAL ÇÖZÜMLER ÜRETELİM -28-

"Milli benliğini yitirmiş uluslar, başka milletlerin avıdır."
Mustafa Kemal ATATÜRK

12 ülke, Akdenizde güç gösterisi yapıyor (9.12.2015-Milliyet)


Değerli arkadaşlar,

Daha önceki SORUNLARIMIZA ULUSAL ÇÖZÜMLER ÜRETELİM başlıklı yazılarımda birçok sorunumuzu dile getirmiş ve
Şimdi bu olayları ve sorunları oluşturan etmenleri düşünelim;
·         Neden ve niçin ve de hangi amaçla bu sorunlar karşımıza çıkıyor?
·         Bu sorunlara verilen tepkiler ve üretilen çözümler uygun mu?
·         Bu ortamda, bu çözümlerin dışında daha neler yapılabilir?
·         Daha uygun ve daha akılcı çözümler için kimlerle iş birliği yapılabilir?
diye sormuştum. Ne yazık ki bırakın sorunlarımıza ulusal çözümler üretmeyi, sadece sonuçlarla ilgilenip sorunların esas nedenleri de araştırılmamaktadır. 

Değerli arkadaşlar,
Özellikle de AB-D emperyalizminin, BOP projesi adıyla anılan kirli amaçları nedeniyle, Suriye de iç savaş yaklaşık 5 yıldır devam ediyor. Bu savaş ve IŞİD belası yüzünden, hem sınırımız büyük bir tehdit altında hem de ülkemize gelen Suriyeliler yüzünden, halkımızın işsizlik sorunu arttı ve güncel yaşantısı huzursuz hale geldi. 

Bazı yöneticilerimiz ve danışmanları geçmişten ders almasını bilmediği için tüm halkımız boşu boşuna stress altında kalıyor. Kişiler gelip geçicidir, kurumlar ise kalıcıdır. O nedenle kurumlarımızı korumalıyız. Ayrıca yasama, yürütme ve yargının birbirine saygısı yıpratılmamalı, birbirinden bağımsız ve bağlantısız çalışması sağlanmalıdır. En önemlisi, bağımsız ve tarafsız yargının, herkesin güvencesi olduğu unutulmamalıdır.

Bu aşamada, dünyamız büyük bir siyasi ve ekonomik sarsıntı geçirirken, güzel ülkemizin de hem içte hem de dışta birçok önemli sorunu var ve halkımız ulusal çıkarlarımıza uygun çözümler bekliyor. Örneğin;
  • ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI ÇIKABİLİR. “Kriz kahini” olarak tanınan dünyaca ünlü iktisatçı Roubini’den korkutan uyarı geldi (6.12.2015-SÖZCÜ)
  • ÜÇÜNÜ DÜNYA SAVAŞI BAŞLAMIŞTIR. YENİ SYKES-PİCOT ANLAŞMASI UFUKTA. Emekli Büyükelçi Uluç ÖZÜLKER: “Esad bölgesi Rusya’nın mandası oldu. Cenevre’ye buradan bakın” dedi (1.2.2016-Cumhuriyet)
  • 12 ÜLKE AKDENİZDE GÜÇ GÖSTERİSİ YAPIYOR. Doğu Akdeniz, Rusya’nın da Suriye’deki savaşa dahil olmasıyla 12 ülkenin güçlü savaş gemileriyle boy gösterdiği sıcak bölge haline geldi. Türk donanması da 14 muharip, 14 lojistik destek gemisiyle tedbirlerini artırdı (9.12.2015-Milliyet)
  • KATARDAKİ TÜRK ÜSSÜNDE 3 BİN ASKER GÖREV YAPACAK. Katarla 2014 de imzalanan anlaşma ile üssün kurulması kararı alınmıştı. Türkiye’nin Ortadoğu’daki ilk üssünde, hava ve deniz birlikleri ile birlikte eğitmen ve özel operasyon kuvvetlerini de içeren 3 bin askerin hazır bulunacağı açıklandı. (17.12.2015-Milliyet). 
  • TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SORUNU TERÖR VE İŞSİZLİK. Ekonominin gidişatını iyi görmeyen vatandaşın en büyük sorunu “terör” olurken ardından “işsizlik ve yolsuzluk” geliyor (13.1.2016-SÖZCÜ).
  • YASAK YARIN BAŞLIYOR. Rusya, 1 Ocaktan itibaren Türk şirketlerinin devlet ve belediyelerin ihtiyaçlarına yönelik inşaat, otel işletmeciliği ve hizmetleri alanında çalışmasını yasakladı. (3.12.2015-Cumhuriyet). 
  • RUSYA KRİZİNİN FATURASI YILLIK 11 MİLYAR DOLARI AŞACAK. Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’na göre, Rusya ile yaşanan uçak krizi; Türkiye’de en çok gıda, turizm, inşaat, konut ve perakende sektörünü vuracak (26.1.2015-Cumhuriyet).
  • İHRACAATÇI 6 YILIN EN BÜYÜK FİRESİNİ VERDİ. Bir yıldır kan kaybeden ihracat yılın ilk ayında %14,4 düşerek 9,2 milyar $’la son 6 yılın en düşük seviyesine indi. Kur baskısı altındaki ihracatçının parite kaybı 317 milyon $ oldu (2.2.2016-SÖZCÜ).
  • SURİYELİ İŞE GİRDİ, İŞSİZLİK6 AYIN ZİRVESİNE ÇIKTI. İşsizlik oranı kayıt dışı Suriyeli göçmenlerin istihdam edilmesiyle Eylül 2015 döneminde %10,3 ile 6 ayın zirvesine çıktı. İşsiz sayısı 3,1 milyonu aştı (16.12.2015-Cumhuriyet)
  • İŞSİZLİK 77 AYLIK DÖNEMİN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE. İşsizlik 10,5’e çıktı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki işsiz sayısı, geçen yılın Ekim’inde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi artarak 3 milyon 147 bin oldu (16.1.2016-Cumhuriyet).
  • TERÖR GÖLGESİNDE BİR YIL GEÇİRDİK. Savcı Kiraz öldürüldü, ardından Suruç ve Ankara patlamaları yaşandı. PKK terörü onlarca can aldı. Son olarak Tahir Elçi öldürüldü. Özgecan Aslanın öldürülmesi, Sancarın Nobel ödülü de çok konuşuldu (31.12.2015-Milliyet). Giderek artan terör sonucu yine evlatlarımızı yitiriyoruz. Birileri de bize silah satmak için dört gözle bekliyor.
  • HENDEK VE BARİKATLARIN TEMİZLİĞİ AYLAR ALABİLİR. Bir barikatın tamamen devre dışı bırakılmasının en az 2 gün sürdüğünü belirten Mete YARAR, “Barikatlar 1-2 saatte yıkılmıyor. Hem militanları etkisiz hale getireceksin, hem de barikatı yıkacaksın… Zaman alan iş. Cizre’de henüz müdahale edilmeyen 300 barikat var. Nusaybin’de daha işin başındalar “ dedi (24.12.2015-SÖZCÜ).
  • TÜRKİYEYE 2,5 MİLYON SURİYELİ GELDİ, 8 MİLYON DAHA GELEBİLİR. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Suriye’deki karışıklıktan dolayı 8 milyon kişinin daha ”potansiyel olarak” Türkiye’ye gelme ihtimali olduğunu açıkladı (23.1.2016-SÖZCÜ). 
  • ABD DIŞİŞLERİ BAKANINDAN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: Suriye sınırını kapatmak için Türkiye ile ortak operasyon yapacağız. Suriye’nin kuzey sınırının %75inin güvenceye alındığını söyleyen John Kerry “Geri kalan 98 km’lik kısmı, Türklerle operasyona girerek kapatacağız“ dedi (18.11.2015-SÖZCÜ)

Değerli arkadaşlar,
Birleşmiş milletler güvenlik konseyi de almış olduğu kararla, sınırlarımızı Suriyeli göçmenlere açmamızı istedi. Ayrıca Almanya ve Yunanistan’ın önerisi ile Nato Daimi Deniz Kuvvetleri de Ege Denizinde nöbet tutarak, Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmenleri engelleyip, Türkiye’ye iade edecekmiş. Sonuç olarak, güzel ülkemiz Suriye de diğer ülkelerde yaşanan kaos nedeniyle göç eden milyonlarca Arap için bir sığınma ülkesi olacak. 

Umarım sizlerde, yukarıdaki kaygı ve uyarılarıma ekleyecek, geliştirecek ve de ulusal çıkarlarımız doğrultusunda çözecek, yeni öneriler üretebilirsiniz. Emeklerinizin boşa gitmeyeceğine eminim. Çünkü kazanan güzel ülkemiz, ulusal birlikteliğimiz ve saygıdeğer halkımız olacaktır.

Değerli arkadaşlar,
Demokratik ve çağdaş yaşama kavuşmak kolay değildir. Hele de laik bir demokraside barış içinde yaşamak herkese nasip olmuyor. 53 tane İslam ülkesi içinde tek Laik ve demokratik ülke olarak, tüm dünyaya örnek olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Yüce önderimiz ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüze ne kadar şükran borçluyuz.

Sevgi ve saygılarımla (11.2.2016).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

Hiç yorum yok:

MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...