CUMHURIYET AHLAK ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYANAN BİR ÜLKÜDÜR, CUMHURİYET ERDEMDİR

Konfüçyus, Türk Chou hanedanı döneminde yaşamış bir Türk bilginidir



Türk tarihinin en eski dönemlerini yazılı olarak Çin Tarih kaynaklarından ayrıntılı bir biçimde öğreniyoruz 

Devlet teşkilatı, sosyal hayat, askerî düzen, edebiyat,tıp,astronomi,matematik, felsefe ve fal konularında çok önemli çalışmalar yapılmıştır

Dünya kültürü açısından dikkat çekici filozoflardan Konfüçyus, Türk Chou hanedanı döneminde yaşamış bir Türk bilginidir.

Konfüçyüs'un Çin’ce ismi Kung-Fu-Tseu’dur. Misyonerler bunu Latinceye uydurarak Konfüçyüs yapmışlardır.

Genel hayata memurlukla girmiş, daha sonra uzun seyahatlere çıkmıştır. Çin’de artan anarşi ahlak, bozukluğu, ve çürümeye çare aramıştır.

Konfüçyüs, yeni bir din anlayışı meydana getirmekten çok, devrin ahlak bozukluklarına çare olarak ahlak felsefesi kurmak amacını güderdi.

Mesela "Hükümdar şahsen dürüst ise devleti, kanunlar koymadan da idare edebilir, dürüst değilse saymayacağı kanunları çıkarması neye yarar?”

Konfuçyus “... Büyüklerin fazileti rüzgara, küçüklerin fazileti otlara benzer. Üstünden rüzgar geçen otlar eğilir.
Konfüçyüs'un öğretileri Çin milliyetinin kurulmasında ayrılık hareketlerine rağmen Çin birliğinin korunmasında en önemli etken olmuştur.

Dünya kültürü açısından dikkat çekici filozoflardan Konfüçyus, Türk Chou hanedanı döneminde yaşamış bir Türk bilginidir

İdaresini fazilete dayandıran devlet adamı kutup yıldızına benzer. Bütün yıldızlar onun önünden baş eğerek geçer, o daima yerinde durur…”

Konfiçyus Türk Çhou hanedanın da bir Türk devlet adamının oğludur. Taoizmin kurucusu Lao Tse yine ünlü bir Türk bilim adamıdır.

Choular ziraat ve hayvancılıkla geçinmişlerdir. Dünyanın ilk hayvancılık bakanlığını Choular kurmuştur.

Bu bakanlık, yayla ve meraların kullanımlarıyla ilgili düzenlemeler yapmış, at besiciliği konusundaki çalışmaları yürütmüştür.

Çin'de çiftçilik ve diğer yerleşik hayata ait tüm çalışma sistemleri Çou hanedanı tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Çinde ilk düzenli ordular Türkler tarafından kurulmuş Askerî teşkilatlarda "onbaşı"-"yüzbaşı"- "binbaşı" terimleri Choularda kullanılmıştır.

Choular devletlerini kurduktan sonra, beylere belli bir protokola göre toprak bağışlamışlardır. İlk toprak reformunu yapanlan Choulardır.

Hükümdarlar kendilerini "Tanrının oğlu" olarak tanımlamışlardır. Vezirler ve üst düzey görevliler "bey" olarak nitelendirilmiştir.

Choular hanedan değişiklikleriyle M.Ö. 2160 yılından M.Ö. 750 yılına kadar 1400 yıl kesintisiz Çin'i yönetmişlerdir.

(Taner Ünal'dan aktarılmıştır..)

Hiç yorum yok:

MUSTAFA KEMAL'İN ÇOCUKLARININ MESAJIDIR:

Bugün, Atamızla aynı iman ve katiyetle söylüyoruz ki,

Milli ülküye, herşeye rağmen tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milleti 'nin (ne mutlu Türküm diyenin) büyük millet olduğunu, bütün medeni alem az zamanda bir kere daha tanıyacaktır.

Asla süphemiz yoktur ki, hızla inkişaf etmekte olan Türklüğün unutulmus büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, yarının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir günes gibi doğacaktır!

Ne mutlu Türküm diyene!.





Bunları Biliyor muydunuz?

Bunları Biliyor muydunuz?

* 1-Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldüğünde sırt çantasından; “Atatürk’ün... Büyük NUTKU’nun” çıktığını...”

* 2- Fidel Castro nun:12 Mayıs 1961 tarihinde Havana'da görevli genç Türkiye diplomatı Bilal Şimşir'den ABD NİN BİLGİSİ OLMAMASI şartıyla "Atatürk'ün Büyük Nutuk Kitabını" istediğini... Ve: "Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine başka önder arıyorlar?" dediğini,

* 3- 1935'teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanı'nda toplanan binlerce Çinliye seslenen Mao'nun ilk sözlerinin : "Ben, Çin'in Atatürk'üyüm. ."olduğunu,

* 4- Yunan başkomutanı Trikopis`in, hiçbir zorlama ve baskı olmadan her Cumhuriyet bayramında Atina'daki Türk büyükelçiliğine giderek, Atatürk`ün resminin önüne geçtiğini ve saygı duruşunda bulunduğunu,

*5- 1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı döneminde, danışman, senatör ve bakanlarından oluşan yüz yirmiden fazla kişiye; "Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim" dediğini,

* 6- 1938'de Ata`nın ölümünde Tahran gazetesinde yayınlanan bir şiirde;"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir" denildiğini,

* 7- 2006'da ise AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasının istendiğini ...